Groene Kookacademie

Peter is mede oprichter en docent bij kookschool voor natuurvoeding ‘de Groene Kookacademie’.

Natuurvoeding diëtiste Marion Pluimes en Peter zijn de hoofddocenten op de jaaropleiding ‘de Natuurkeuken’. Je leert in de praktijk goed koken zonder vlees en vis en op een natuuvoedingsmanier naar je keuze voor gezonde, verantwoorde en smakelijke ingrediënten en kooktechnieken te kijken.

18 lesdagen lang werk je met natuurlijke, volwaardige biologische producten. Je leert hiermee lekkere, gevarieerde, vegetarische maaltijden te bereiden. Daarnaast leer je gebak maken met gebruik van volwaardige melen en natuurlijke zoetmiddelen. De basisingrediënten zijn granen, noten, zaden, peulvruchten, verse groentes, fruit, zuivel en eieren.

Wanneer je de kneepjes van de natuurvoedingskeuken leert beheersen zal je merken dat deze keuken uitdagend en inspirerend is. Deze opleiding is praktisch van opzet, alles wat je leert kun je direct in je eigen gezinskeuken toepassen. Beroepsmatige toepassingen behoren daarbij ook tot de mogelijkheden. Voedingskundigen, diëtisten en therapeuten leren hun cliënten vakkundig begeleiden in de praktische omgang met natuurvoeding. Je wordt onderwezen in het plannen en uitvoeren van een kookworkshop. Tevens leer je kookdemonstraties geven.
Het leren plannen, voorbereiden en uitvoeren van een vegetarisch buffet voor evenementen van 10 tot 30 gasten behoort ook tot de lesstof.